Festivalul coral „Armoniile copilăriei” (ediția a doua), organizat la Alba Iulia în perioada 15-16 iunie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 15-16 iunie 2024, va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului coral „Armoniile copilăriei”. Evenimentul va reuni participarea a trei formațiuni corale alcătuite din copii și tineri, care vor interpreta numeroase cântece religioase specifice repertoriului muzical bisericesc. Manifestarea este organizată de Fundația și Corul de Copii „Theotokos” din Alba Iulia, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Evenimentul cultural-artistic și bisericesc va debuta sâmbătă, 15 iunie, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În prima parte a festivalului, vor intra pe scenă membrii Corului de Copii „Buna Vestire” al Parohiilor Ortodoxe Alba Iulia – Centru I și Alba Iulia – Centru II, dirijat de către prof. Adriana Irimie. Alături de tineri se va afla și pr. Doru Gheaja care va interpreta un buchet de cântece religioase. Apoi, va concerta Corul de Copii „Theotokos” al Parohiei Ortodoxe Alba Iulia – Maieri I, dirijat de către pr. asist. univ. drd. Nicolae-Călin Bulac.

Vor încânta inimile albaiulienilor, în calitate de invitați speciali, membrii Corului de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române, formațiune vocală aflată sub coordonarea conf. univ. dr. Luminița Stoian Guțanu. În a doua zi a festivalului, duminică, 16 iunie, membrii Corului de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” vor fi prezenți la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului, prilej cu care vor oferi răspunsurile liturgice în cadrul Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Share