Festivitatea de absolvire a studenților promoţiei 2021 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a participat marți, 22 iunie 2021, la festivitatea de absolvire a studenților promoției 2021 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat slujba de Te-Deum și a luat parte la Cursul festiv, desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultăţii.

Marți, 22 iunie a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a studenților promoției 2021 din cadrul celor trei secții: Teologie pastorală, Muzică religioasă și Artă sacră. Începând cu ora 9.00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarh” din incinta instituției de învățământ, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur de către un sobor de clerici, în prezența absolvenților și a numeroși invitați. În cazul studenților aflați în an terminal la specializarea Artă sacră, aceștia alcătuiesc prima promoție de absolvenți ai acestei secții înființate în cadrul Facultății din Alba Iulia în anul 2018.

În continuare, de la ora 11.30, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum, înconjurat de părinții profesori și studenți. Apoi, începând cu ora 12.00, a luat parte la Cursul festiv, desfășurat în Aula „Dumitru Stăniloae”, adresându-le absolvenților un cuvânt duhovnicesc. În continuare, au fost rostite discursuri de către îndrumătorii de an și șefii de promoție. în cadrul cărora a fost evidențiată importanța anilor studenției pentru formarea intelectuală și morală a fiecăruia. La final, în mod simbolic, a fost strigat catalogul pentru ultima dată, după care studenții absolvenți au înmânat generațiilor următoare „cheia Facultății”.

 

Foto credit: Trilogy Studio

Share