Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023, la Alba Iulia

Pe data de 3 octombrie 2022, a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023, organizată de către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Apoi, debutul noului an academic a fost marcat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, prin oficierea slujbei de Te-Deum.

Luni, 3 octombrie a.c., a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar 2022-2023, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Ceremonia a debutat la ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenților, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale, a cadrelor didactice universitare şi a studenţilor. După cuvântul de deschidere al rectorului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prof. univ. dr. Daniel Breaz, a luat cuvântul părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. De asemenea, printre cei care au luat cuvântul s-au numărat Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu, Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Debutului noului an universitar 2022-2023 a fost marcat și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Începând cu ora 8.00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta unității de învățământ, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în prezența a numeroși studenți teologi. În continuare, de la ora 12.00, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de clerici, în fruntea căruia s-a aflat părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, sfinția sa rostind la final un cuvânt de zidire sufletească. În continuare, de la ora 14.00, studenții s-au întâlnit cu îndrumătorii de an în sălile de curs, stabilind cu acest prilej anumite aspecte organizatorice.

Share