Festivitatea de premiere a participanților la concursul „Împreună cu Hristos în viață”, desfășurată la Târgu Mureș

În lumea contemporană, în care valorile spirituale și credința sunt adesea supuse unor provocări și schimbări rapide, evenimentele care promovează și celebrează angajamentul față de credință sunt o binecuvântare și un motiv de inspirație. Acesta a fost scopul Festivității de premiere a participanților la Concursul „Împreună cu Hristos în viață”, eveniment derulat duminică, 31 martie 2024, la biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Târgu Mureș. Scopul festivității derulate în această zi a fost nu doar acela de a recunoaște devotamentul și implicarea elevilor, ci și de a încuraja și inspira comunitatea să urmeze exemplul lui Hristos în viața lor de zi cu zi.

Tema acestei ediții a competiției a fost „Cuvântul care vindecă”. Au fost înscriși la acest concurs peste 11.000 de elevi din toată țara și din diaspora. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Târgu Mureș, clasele a IV-a A și a V-a A, B, au reprezentat cu mândrie școala, obținând nouă premii speciale (Ana Poienar, Amalia Poienar, Sofia Suciu, Mihai Bârlean, Alisia Oltean, Bogdan Săndulescu, Ioana Roșca, Alexandra Tofan, Medeea Precup) și șapte premii I (Jasmine Teci, Aime Buciun, Teodora Pop, Andreea Feier, Vlad Husari, Emma Crăciun, Andreea Druș-Togan), la etapa județeană. Cei șapte elevi fruntași s-au calificat la etapa națională și au obținut premii speciale.

Un emoționant moment al festivității de premiere a fost citirea răspunsurilor elaborate de elevi la ultimul item al subiectului concursului, în fața credincioșilor din biserică. Elevii de clasa a IV-a au primit provocarea de a se transpune în locul leproșilor vindecați și de a alcătui un text în care să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru binefacerea primită. De asemenea, elevii claselor a V-a au avut de alcătuit un text adresat unui sfânt vindecător drag lor. Fiecare câștigător a fost aplaudat pentru contribuția sa unică la promovarea valorilor creștine în lume.

Nu în ultimul rând, au fost acordate diplome de excelență și de mulțumire susținătorilor evenimentului, pentru sprijinul oferit în premierea elevilor: părintelui Răzvan Șulea, protoiereu al protopopiatului Târgu Mureș, și părintelui Daniel Bexa, preot al parohiei Târgu Mureș IX, parohie ce a găzduit, în locașul de închinare, această festivitatea de premiere. În încheierea evenimentului, participanții au fost încurajați să continue să trăiască cu integritate, compasiune și încredere în Dumnezeu. Festivitatea de premiere a participanților la Concursul „Împreună cu Hristos în viață” a fost nu doar o celebrare a realizărilor individuale, ci și o reafirmare a puterii și importanței comunității creștine în lumea modernă.

Prof. Ilinca Smaranda Mureșanu

Share