Icoanele pictate de copiii parohiei Alba Iulia – „Întâmpinarea Domnului” au fost sfințite, în ziua prăznuirii Izvorului Tămăduirii

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii a fost un priliej de dublă bucurie pentru Parohia Ortodoxă Alba Iulia – „Întâmpinarea Domnului”. Cei 20 de copii și doamnele care au pictat icoane pe sticlă în Postul Mare au participat la slujba de sfințire a muncii lor.

Părintele paroh Radu Țuțui a binecuvântat și stropit cu apă sfințită icoanele realizate cu multă răbdare și dragoste de micii artiști: „Este un început promițător și nădăjduim să continuăm această activitate, datorită râvnei și priceperii micilor iconari și să facem o tradiție a comunității noastre, ca, de praznicul Izvorului Tămăduirii, să sfințim icoanele lucrate de noi, și nu numai”, a declarat părintele Radu Țuțui pentru Radio Reîntregirea.

Momentul a fost unul emoționant și o amintire care va rămâne în sufletul copiilor, iar icoana va sta la loc de cinste în casa fiecăruia. Liniștea și pacea, rugăciunea și postul se împletesc frumos în arta de a picta o icoană, acest lucru fiind îndeobște cunoscut de către artiști. Temele alese de doamna Lavinia Dobra, sub îndrumarea căreia s-a desfășurat activitatea, au fost Răstignirea, Învierea și Maica Domnului Îndurerată, teme specifice Postului Mare.

Cu siguranță, bucuria copiilor de a ține în mâini icoana pictată de ei înșiși este un imbold suficient pentru a continua pictarea altor icoane, în cadrul altor activități și proiecte.

Share