Ierarhul nostru a liturghisit la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna, protopopiatul Reghin

În ziua prăznuirii Sfinților Martiri Brâncoveni, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna, protopopiatul Reghin. Cu ocazia celui de-al doilea hram, Arhipăstorul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Pe data de 16 august 2023, când Biserica noastră face pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Raduși Matei, și sfetnicul Ianache, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna, protopopiatul Reghin. Cu ocazia celui de-al doilea hram al acestui așezământ călugăresc, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Prin puterea formidabilă a credinței, noi putem depăși deșertăciunea ideologică și tumultul lumii, trăind o viață agreabilă, plină de sens și perspectivă. Pentru cel credincios nu este povară pe care să nu o poată purta și problemă pe care să nu o poată rezolva, fiindcă celui ce crede toate-i sunt cu putință. Credința în Dumnezeu ne conferă multe binefaceri în viața de acum și, totodată, ne asigură răsplată în ceruri, căci zice Mântuitorul Hristos: «Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții». Această cunună au primit-o Sfinții Martiri Brâncoveni, pe care se cuvine să-i imităm spre a fi buni români și buni creștini”.

Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Lăpușna (comuna Ibănești, județul Mureș) se află în cuprinsul Depresiunii Gurghiului. Biserica de lemn a Mănăstirii datează din anul 1779, fiind construită în satul Comori, de unde, în anul 1939, din dorința Regelui Carol al II-lea, a fost strămutată în localitatea în care se află până în prezent. În anul 1997 s-a hotărât înființarea unei mănăstiri de călugări, urmând ca viața spirituală a acestei vetre să fie revigorată. Obștea monahală de la Lăpușna se află sub oblăduirea părintelui protosinghel Arsenie Boariu.

Share