Ierarhul nostru, prezent la ceremonia de absolvire a promoției 2022 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

La data de 25 iunie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la ceremonia de absolvire a promoției 2022 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Cu această ocazie, Arhipăstorul nostru le-a adresat studenților un părintesc cuvânt de învățătură.

Sâmbătă, 25 iunie 2022, în municipiul Alba Iulia, a avut loc ceremonia de absolvire a promoției 2022 a Universității „1 Decembrie 1918”. Pe această cale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul studenților tuturor programelor de licență și masterat care au luat parte la acest eveniment festiv. Programul ceremoniei a debutat la ora 9.00, în prezența Gărzii Cetății, cu tradiționala paradă a absolvenților universității albaiuliene, desfășurată pe traseul: Casa de Cultură a Studenților – Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina – Piața Cetății.

Ajunși pe esplanada din fața Sălii Unirii (Piața Cetății), studenții și invitații acestora au luat parte la festivitatea de absolvire, derulată în prezența Senatului Universității „1 Decembrie 1918” in Alba Iulia, a corpului profesoral și a oficialităților județene și locale. De asemenea, evenimentul a inclus momentul simbolic de predare a Cheii Promoției, acordarea diplomelor pentru studenții merituoși și depunerea jurământului. În cadrul ceremoniei, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat studenților un părintesc cuvânt de învățătură, felicitându-i cu ocazia absolvirii cursurilor universității din Alba Iulia.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Când erați mici, dragi absolvenți, vă temeați de întuneric. Acum este un alt fel de întuneric de care trebuie să vă temeți: al îndoielii și nesiguranței, al violenței și indiferenței, al pasiunilor dezordonate și stupefiantelor, al hedonismului și consumerismului. Toate aceste miraje ieftine sau rele ale veacului distrug trupul, mintea, sufletul și viața, făcând din om o epavă. De ce? Pentru că el refuză să trăiască pe meridianele veșniciei și să aibă rectitudine spirituală”.

Share