Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării pentru părintele Ioan Țârău

În data de 15 decembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire părinte Ioan Țârău. Păstor al credincioșilor dreptslăvitori din parohia Bărăbanț, protopopiatul Alba Iulia, părintele Ioan a trecut la cele veșnice duminică, 12 decembrie.

Miercuri, 15 decembrie 2021, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Elefterie, episcopul Iliriei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Bărăbanț, protopopiatul Alba Iulia. Începând cu ora 11.00, în biserica „Sfânta Treime” din localitate, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a oficiat slujba înmormântării vrednicului de pomenire părinte Ioan Țârău, trecut la Domnul în ziua de duminică, 12 decembrie 2021.

La finalul slujbei, Ierarhul nostru, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca, apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Ioan să fie așezat la locul de veșnică odihnă, spre nădejdea învierii. Părintele Ioan Țârău, originar din localitatea Geamăna, județul Alba, a fost preot al credincioșilor dreptslăvitori din localitatea Bărăbanț vreme de 38 de ani, în perioada 1983-2021.

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa!

Share