Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a participat la ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

În perioada 24-25 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, este prezent la Patriarhia Română, cu prilejul întrunirii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, 24 februarie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhal din București, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești. Întrunirea de față este organizată o dată pe an, iar în caz de necesitate, ori de câte ori este nevoie, ședința vizând analiza activității Bisericii Ortodoxe Române din anul încheiat și stabilirea obiectivelor pentru anul în curs. În deschiderea evenimentului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a afirmat faptul că Biserica noastră a marcat anul comemorativ al filantropilor români prin activități concrete: „Nu am început cu istoria filantropilor, ci cu faptele de filantropie, deoarece a fost necesar să arătăm prin fapte cât de importantă este filantropia”.

Evidențiind lucrarea filantropică din anul trecut, Preafericirea Sa a afirmat: „Anul 2020, marcat de pandemia de COVID-19 şi de restricțiile impuse în acest context, a supus întreaga societate românească unei încercări deosebite. Biserica Ortodoxă Română a lucrat în acest timp cu mult devotament şi dăruire, înmulțind rugăciunea, actele social-filantropice şi măsurile de protejare a sănătăţii oamenilor”. De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a explicat că „liturghia trebuie completată cu filantropie, iar filantropia trebuie luminată şi sfinţită prin liturghie”.

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale. Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei Eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de patru ani, membri care pot fi delegați pentru cel mult două mandate. Președintele Adunării Naționale Bisericești este Părintele Patriarh Daniel, alături de care participă toți ierarhii Sfântului Sinod.

 

Sursa și foto credit: basilica.ro

Share