Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Sfânta Elena” din Pianu de Jos

Pe 26 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Sfânta Elena” localitatea Pianu de Jos, coordonat de către părintele Alin Matei. Chiriarhul nostru i-a vizitat pe cei 10 beneficiari ai centrului social, prilej cu care le-a adresat sfaturi duhovnicești și le-a oferit daruri.

Marți, 26 ianuarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Aşezământul social „Sfânta Elena” din Pianu de Jos, județul Alba. Începând cu ora 11.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de către părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, i-a vizitat pe cei 10 beneficiari ai Locuinței protejate pentru persoane cu dizabilități „Sfânta Elena” din localitate. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru le-a oferit daruri și iconițe viețuitorilor acestui centru social, adresându-le totodată cuvinte de îmbărbătare și sfaturi folositoare de suflet. De asemenea, în prezența Înaltpreasfinției Sale, beneficiarii au desfășurat diverse activități, reprezentând câteva dintre ocupațiile cu care se îndeletnicesc zilnic.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate la Aşezământul social „Sfânta Elena” din Pianu de Jos, Ierarhul nostru a spus: „Ne aflăm, astăzi, într-un spațiu ales în care se manifestă iubirea activă pentru niște ființe umane marcate de durerea singurătății și a neputinței. Toți care se află aici pot fi numiți frații/surorile prea mici ai/ale lui Hristos, «Marele Filantrop». Conștienți de faptul acesta, părintele Alin Matei și colaboratorii sfinției sale dau dovadă de compasiune, dăruire jertfelnică și multă omenie”.

Locuința protejată pentru persoane cu dizabilități „Sfânta Elena” din localitatea Pianu de Jos are o capacitate de 10 locuri, funcționând în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba. În cadrul acestuia sunt oferite servicii de asistență medicală, beneficiarii fiind vizitați permanent de un medic kinetoterapeut, un psiholog și un terapeut ocupațional, fiind derulate periodic exerciții de recuperare. Acest așezământ, aflat sub atenta coordonare a părintelui Alin Matei, a fost înființat în anul 2012, fiind adminsitrat de către Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia. Centrul social este amplasat într-o casă specifică arealului socio-cultural, locuința fiind împrejmuită de o gospodărie frumos amenajată, cu spații de relaxare și recreere.

 

Share