Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț, județul Alba

În data de 1 octombrie 2021, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț, județul Alba, aflat sub coordonarea părintelui Mihai Țârău. Ierarhul nostru s-a întâlnit cu beneficiarii din cadrul celor două Centre rezidențiale, adresându-le cuvinte de îmbărbătare și sfaturi folositoare de suflet.

Vineri, 1 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț, județul Alba. Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Arhipăstorul nostru, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ social unde se află sub îngrijire 56 de persoane. Fiind prezent în mijlocul vârstnicilor ocrotiți aici, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat acestora cuvinte de îmbărbătare și sfaturi duhovnicești, după care le-a oferit daruri. Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț se află sub atenta coordonare a părintelui Mihai Țârău.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei”, Chiriarhul nostru a spus: „Mă bucur să fiu prezent în Căminul pentru persoane vârstnice din Bărăbanţ. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă faţă de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite şi a jertfei de suferinţă, contribuie la zidirea Trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre. Adresându-mă astăzi acestora, i-am îndemnat să fie conştienţi de preţul celor din urmă ani ai vieţii lor. Trăind în răbdare şi în evlavie, ei pot obţine din Cer har şi ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină şi de bucurie veşnică pentru ei înşişi”.

Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț funcționează în cadrul Asociației „Sfântul Apostol Andrei” din localitate, filială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Așezământul este format din două Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, în cadrul cărora sunt îngrijite 36, respectiv 20 de persoane. Cele două module oferă beneficiarilor cazare, hrană, medicamentație, îngrijire corporală, activități de recreere și sprijin duhovnicesc. De asemenea, după caz, vârstnicii încadrați în anumite grade de dependență beneficiază de supraveghere specială. În cadrul așezămintelor sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei se asigură sprijin zilnic pentru un număr de peste 700 persoane vârstnice, în cadrul a șapte Centre rezidențiale.

Share