Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Locuinţa protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Bărăbanţ, judeţul Alba

Pe 16 noiembrie 2021, Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Locuința protejată pentru persoane adulte cu dizabilități din Bărăbanț, județul Alba. Chiriarhul nostru i-a vizitat pe cei 8 beneficiari ai centrului social, prilej cu care le-a adresat sfaturi duhovnicești și le-a oferit daruri.

Marți, 16 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Locuinţa protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Bărăbanţ, judeţul Alba. Începând cu ora 11.00, Arhipăstorul nostru, însoțit de către părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, i-a vizitat pe cei 8 beneficiari ai centrului social. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa le-a oferit daruri viețuitorilor acestui așezământ, adresându-le totodată cuvinte de îmbărbătare și sfaturi folositoare de suflet.

În cuvântul rostit la finalul vizitei efectuate la Locuinţa protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Bărăbanţ, Chiriarhul nostru a spus: „De multe ori, când vizitez oameni cu unele neputinţe sau dizabilităţi, realizez că în sufletele lor se află alese calităţi morale şi spirituale. Impresionat de aceasta, îmi vin în minte cuvintele pe care Cel Preaînalt le-a adresat profetului Samuel zicându-i: «Dumnezeu nu vede aşa cum vede omul: omul se uită la faţă, dar Dumnezeu se uită în inimă» (I Regi 16, 7). Într-adevăr, interiorul contează! Când era pe pământ, Mântuitorul nostru, cunoscând comoara sufletului omenesc ascunsă în trupuri fragile, a fost solidar cu cei orbi, surzi, muţi şi paralitici, eliberându-i de neputinţele lor fizice. Biserica creştină dreptmăritoare, urmând pilda Divinului ei Întemeietor, preţuieşte mult pe oamenii cu dizabilităţi şi le acordă grija sa iubitoare, socotindu-i fraţii prea mici ai lui Hristos”.

Locuința protejată pentru persoane cu dizabilități din Bărăbanț are o capacitate de 8 locuri, așezământul funcționând sub atenta coordonare a părintelui Ștefan Rus. În luna martie a acestui an, centrul social a fost preluat de către Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia de sub tutela Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba. În cadrul centrului sunt oferite servicii de asistență medicală, beneficiarii fiind vizitați permanent de un medic kinetoterapeut, un psiholog și un terapeut ocupațional, prilej cu care sunt derulate periodic exerciții de recuperare.

Share