Pe data de 27 februarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Scărișoara. Chiriarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.
În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, a treia din perioada liturgică a Triodului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Scărișoara, protopopiatul Câmpeni. În prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori, Arhipăstorul Alba Iuliei a fost întâmpinat cu multă bucurie de către un grup de tulnicărese din Munții Apuseni, îmbrăcate în straie populare specifice Țării Moților. Apoi, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.
La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă de care a adat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Daniel Suciu, preot al parohiei Scărișoara începând cu luna noiembrie a anului 2012, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, în semn de aleasă prețuire și considerație, părintele paroh, în numele întregii comunități din Scărișoara, i-a oferit Întâistătătorului Eparhiei noastre o machetă ce reprezintă o casă tradițională moțească, precum și două donițe frumos ornamentate, specifice zonei.
În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Astăzi, necazuri şi violenţe, calamităţi naturale şi boli devastatoare se extind în întreaga lume, ca un cancer înfiorător. Oameni nevinovaţi suferă mult, în timp ce ţări vrăjmaşe făuresc arme, rachete şi bombe. Dacă toate acestea nu ne spun nimic, înseamnă că suntem adormiţi şi că nu sesizăm semnele vremii. Datori suntem să ne pregătim pentru întâlnirea cu Hristos, Care va veni să judece omenirea şi să răsplătească pe fiecare după faptele sale”.
Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Scărișoara a fost edificată în anul 1848, din daniile poporenilor, lucrările fiind realizate în timpul preotului Gheorghe Pașca. Locașul de cult a fost zidit din piatră și cărămidă, fiind ridicat pe locul unei vechi biserici de lemn. Între anii 1975-1980, au fost realizate reparații capitale la interiorul și exteriorul locașului. Pe data de 29 iunie 1980, Episcopul Emilian Birdaș al Alba Iuliei a săvârșit slujba de sfințire a noii biserici, paroh fiind la acel moment preotul Nicolae Lupu. Pe parcursul ultimelor două decenii, au fost realizate numeroase lucrări de înfrumusețare în interiorul locașului de închinare. În acest timp, biserica a fost îmbrăcată în haina picturii, executată în tehnica fresco de către pictorul Ioan Enache din București. Slujba de resfințire a locașului de cult a fost săvârșită pe data de 31 mai 2009, în prezența a numeroși credincioși.