Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba înmormântării în localitatea Băișoara, județul Cluj

În după-amiaza zilei de 25 iunie 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în localitatea Băișoara, județul Cluj, prilej cu care a oficiat slujba înmormântării binecredinciosului Ioan, tatăl părintelui arhidiacon Rafael Orzeiu.

Sâmbătă, 25 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Băișoara, protopopiatul Turda (județul Cluj). Începând cu ora 13.00, în vecinătatea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” și a capelei mortuare, Chiriarhul nostru a oficiat slujba de înmormântare a binecredinciosului Ioan, tatăl părintelui arhidiacon Rafael Orzeiu, consilier economic al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. La ceremonie au luat parte un numeros sobor de preoți și diaconi din Eparhia noastră, membrii familiei îndoliate, monahi și monahii ai așezămintelor călugărești din județele Alba și Mureș, precum și numeroși credincioși dreptslăvitori din localitatea Băișoara.

La finalul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un vibrant cuvânt de învățătură în care evidențiat că sfârșitul vieții pământești nu constituie o moarte în sine, ci trecerea de la slăbiciune la putere și de la durere la odihnă fără de sfârșit. De asemenea, Ierarhul nostru a subliniat faptul că pentru cei care L-au urmat cu devotament și L-au dorit cu ardoare pe Mântuitorul în timpul vieții pământești, moartea trupească nu reprezintă decât o trecere în veșnicia Celui înviat și Biruitor. Apoi, soborul clericilor și credincioșii prezenți au plecat în procesiune spre cimitirul parohial, unde trupul neînsuflețit al binecredinciosului Ioan a fost așezat la locul de veșnică odihnă, spre nădejdea învierii.

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa!

Share