Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Goreni, protopopiatul Reghin

În data de 6 decembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Goreni, protopopiatul Reghin. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca-Efrem, fiul părintelui paroh Daniel Rus.

Luni, 6 decembrie a.c., zi în care este prăznuit Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Goreni, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 13.00, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Luca-Efrem, fiul părintelui paroh Daniel Rus. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share