Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a prezidat conferința preoțească de primăvară în protopopiatul Târgu-Mureș

În data de 20 iunie a.c., în protopopiatul Târgu-Mureș, a avut loc conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, evenimentul desfășurându-se în biserica „Învierea Domnului” din cartierul târgumureșean Tudor.

Luni, 20 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Începând cu ora 10.00, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor al municipiului Târgu-Mureș, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de clerici, după care a avut loc derularea conferinței.

Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Practica rugăciunii în viața creștinilor și a comunităților parohiale”, încadrându-se în planul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. Tema conferinței a cuprins trei mari capitole: (1) „Rugăciunea în viața liturgică a Bisericii străbune”, (2) „Rugăciunea în viața personală și familială a creștinului ortodox” și (3) „Provocări pastoral-misionare privind practica rugăciunii”.

Lucrările sesiunii au fost prezidate de către Întâistătătorul Eparhiei noastre. În prima parte a conferinței, părintele protopop Olimpiu Zăhan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Silviu Dulău, preot al parohiei Chinari. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat clericilor prezenți cuvinte folositoare de suflet și sfaturi duhovnicești.

Share