Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a primit vizita unui grup de 60 de credincioși maramureșeni, la Catedrala Reîntregirii

Vineri, 22 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. De la ora 13.00, Ierarhul nostru a primit vizita unui grup de 60 de credincioși din județul Maramureș, care efectuează în aceste zile un itinerariu duhovnicesc în sudul Transilvaniei. Pelerinii provin din localitățile Oarța de Sus, Oarța de Jos, Corni, Orțița, Bicaz, Urmeniș, Ulmeni și Gârdani, situate în Țara Codrului.

Adresându-se celor prezenți în Catedrala arhiepiscopală, Întâistătătorul Eparhiei noastre a subliniat importanța spirituală, culturală și istorică a Cetății Alba Iuliei. De asemenea, Chiriarhul nostru le-a adresat numeroșilor credincioși cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești, reliefând noblețea de a fi creștin și de a fi permanent în comuniune cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.

Apoi, membrii Grupului coral „Cantores Domini” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei au interpretat un buchet de cântece religioase. În continuare, credincioșii maramureșeni s-au închinat cinstitelor moaște ale Sfinților Constantin cel Mare, Grigore de Nazianz și Andrei Șaguna, aflate spre venerare în Catedrala Încoronării. La final, Arhipăstorul nostru le-a mulțumit pentru prezență pelerinilor din Țara Codrului, după care i-a miruit și le-a oferit daruri.

Share