Întâistătătorul Eparhiei noastre a liturghisit în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

În data de 1 septembrie 2021, zi în care Biserica noastră îl pomenește pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a liturghisit în parohia Platoul Romanilor din Cetatea Marii Uniri.

Miercuri, 1 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia albaiuliană Platoul Romanilor. Începând cu ora 8.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”. La momentul rânduit din cadrul slujbei, diaconul Claudiu Ursu a fost hirotonit preot, pe seama parohiei Râmeț-Brădești, protopopiatul Aiud.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990. Târnosirea locașului de închinare a avut loc pe 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului. Începând cu anul 2017, au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a bisericii, urmând ca la data de 15 decembrie 2019, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, biserica să fie resfințită, slujba fiind oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu. În prezent, comunitatea credincioșilor din parohia Platoul Romanilor este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

Share