Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

În zilele de 5 și 6 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a liturghisit în parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia. În cadrul slujbelor, la momentele rânduite, doi tineri teologi au fost hirotoniți în treapta de diacon, respectiv preot.

În zilele de marți, 5 octombrie, și miercuri, 6 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în parohia Platoul Romanilor din Cetatea Marii Uniri. Cu aceste prilejuri, Arhipăstorul nostru a săvârșit Taina Hirotoniei pentru doi tineri teologi în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”. Astfel, marți, 5 octombrie, tânărul Mircea Hărșan Belegan a fost hirotonit diacon. Miercuri, 6 octombrie, diaconul Mircea Hărșan Belegan a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sântu, protopopiatul Reghin, iar tânărul Mihai Dreghici a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990. Târnosirea locașului de închinare a avut loc pe 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului. Începând cu anul 2017, au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a bisericii, urmând ca la data de 15 decembrie 2019, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, biserica să fie resfințită, slujba fiind oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu.

Share