Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Horea, protopopiatul Câmpeni

În data de 4 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Horea, protopopiatul Câmpeni. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Laurențiu, fiul părintelui paroh Sorin Trif.

Joi, 4 noiembrie 2021, zi în care este prăznuit Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Horea, protopopiatul Câmpeni. Începând cu ora 12.00, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, Arhipăstorul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Laurențiu, fiul părintelui paroh Sorin Trif. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share