Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Toaca, protopopiatul Reghin

În data de 3 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Toaca, protopopiatul Reghin, pentru pruncul Emanuel, fiul părintelui paroh Aurelian Tocheș.

Duminică, 3 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Toaca, protopopiatul Reghin. Începând cu ora 13.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Emanuel, fiul părintelui paroh Aurelian Tocheș. La final, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share