Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Totoi, protopopiatul Alba Iulia

În data de 6 octombrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Totoi, protopopiatul Alba Iulia, prilej cu care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Mina, fiul părintelui paroh Andrei Slevaș.

Joi, 6 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Totoi, protopopiatul Alba Iulia. Începând cu ora 12.00, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez în biserica „Sfântul Apostol Andrei” pentru pruncul Mina, fiul părintelui paroh Andrei Slevaș și nepotul părintelui protopop Teofil Slevaș. La final, Arhipăstorul Alba Iuliei a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a spus: „Prin Botez, am trecut de sub stăpânirea satanei sub stăpânirea lui Hristos. Am spus «nu» diavolului și «da» lui Hristos, devenind acum robii Săi. În lumea antică, sclavii erau marcați cu fierul roșu, aparținând stăpânului, ei, timpul lor și viața lor. În lumea creștină, prin apa sfântă a Botezului și prin Mirungere, suntem marcați ca robi ai lui Hristos, încât trebuie să trăim în exclusivitate pentru El. A-L accepta pe Hristos ca Stăpân indiscutabil al vieților noastre înseamnă a ne angaja în lupta cea bună, a fi ostași ai lui Hristos. În această privință, Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Luptă-te lupta cea bună a credinței. Ia-ți partea ta de suferință ca un bun ostaș al lui Hristos». Iar Sfântul Evagrie Ponticul zice: «Până la moarte să lupți împotriva păcatului; să reziști cu toată puterea ta»”.

Share