Întâlnire cu tinerii din protopopiatul Târgu-Mureș, desfășurată în parohia Band

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 7 aprilie a.c., în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Ortodoxă Band, a avut loc a doua întâlnire din acest an cu tinerii din protopopiatul Târgu-Mureș. Acțiunea se încadrează în specificul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și al „Anului comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Rugăciunea în viața Bisericii și a tinerilor”, tema fiind prezentată de părintele Mihai Pocol, din parohia Berghia, invitat la această activitate. Pornind de la Rugăciunea Domnească, a fost subliniată importanța rugăciunii tinerilor, ca dialog cu Dumnezeu, ca mijloc de manifestare a dragostei în cadrul cultului divin public, perspectivă a dezvoltării lor spiritual-armonioase. De-asemenea, au fost prezentate cele trei feluri ale rugăciunii: de cerere, de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu.

La această activitate, elevii au fost însoțiți de doamna preoteasă Claudia Crișan, profesoară de religie la Școala Gimnazială din localitate. Totodată, evenimentul s-a bucurat și de prezența părintelui Olimpiu Zăhan, protopop al protopopiatului Târgu-Mureș, care, printr-o frumoasă pildă, i-a provocat pe tineri la un program de rugăciune mai riguros.

În finalul întâlnirii, gazdele, prin părintele paroh Lucian Crișan, au mulțumit tuturor pentru prezență și le-au oferit tinerilor o agapă.

Share