Întâlnirea de toamnă a economiștilor, organizată la Mănăstirea Oașa

Conf. univ. dr. Andreas Stamate Ștefan (economist), de la Academia de Studii Economice București, pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi (cleric ortodox), de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și ing. dr. Ștefan Gadola (antreprenor) vor participa la o masă rotundă intitulată „Munca, bun economic și jertfă”, în cadrul întâlnirii de toamnă a comunității „Arvuna”, care se va desfășura în peioada 4-6 octombrie 2024, la Mănăstirea Oașa, județul Alba.

Arvuna este o comunitate destinată economiștilor (contabili, analiști financiari, auditori, consultanți financiari, evaluatori), specialiștilor în marketing, în management și în domeniul financiar-bancar care își propune să abordeze realitățile economice din perspectivă duhovnicească, în vederea descoperirii unei chivernisiri cât mai înțelepte a resurselor și instrumentelor pe care le avem astăzi la dispoziție.

Programul evenimentului va debuta vineri, 4 octombrie, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 5 octombrie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, iar de la ora 11.00 vor avea ocazia să se cunoască între ei și să împărtășească impresii în cadrul unui atelier interactiv. De la ora 14.00, tema acestei ediții, „Munca, bun economic și jertfă”, va fi abordată într-o manieră interactivă, în cadrul unei mese rotunde unde discuția va fi polarizată de specialiști din domenii diferite – economic, teologic și antreprenoriat.

Conf. univ. dr. Andreas Stamate-Ștefan, doctor în economie cu o teză despre concurența economică, este conferențiar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale, ASE București, membru al Centrului de Cercetări în Relații Economice Internaționale – ASE București, membru asociat al Institutului „Ludwig von Mises” – România și alumnus al Colegiului Noua Europă (București). Predă cursuri și seminarii de comerț internațional, politici comerciale și economie internațională. Publică articole și recenzii în reviste de specialitate naționale și internaționale, pe domenii precum teoria concurenței economice, istoria gândirii economice, metodologie și epistemologie economică.

Pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi este doctor în Teologie, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și profesor asociat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”. Este preot slujitor la Catedrala Reîntregirii și Încoronării, consilier cultural și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, fiind implicat în activitățile educaționale, editoriale, mediatice, patrimoniale și socio-culturale ale Eparhiei Alba Iuliei. Predă cursurile de Teologie morală și Bioetică creștină, având publicații pe teme diverse de morală creștină, dialog interreligios și etică socială.

Ing. dr. Ștefan Gadola este un antreprenor de renume din sectorul energetic românesc, fiind cunoscut drept co-fondator și președinte al companiei clujene EnergoBit. A absolvit cursurile Facultăţii de energetică din cadrul Universităţii Tehnice Bucureşti, obținând titlul de doctor în energetică la aceeași facultate, în anul 1989, precum și un certificat de manager în energie de la Association of Energy Engineers. Are funcția de consul onorific al Republicii Kazahstan la Cluj, este acționar la echipa de fotbal CFR 1907 Cluj, colecționează lucrări de artă, investește în construcții și susține sportul și cultura.

Vă invităm să descoperim împreună, la Mănăstirea Oașa, felul în care munca poate fi privită ca un bun economic, dar și ca o cale spre împlinirea spirituală. „Când trudești cu inima deschisă, munca devine mai mult decât un simplu efort – devine un dar, o jertfă adusă propriei tale deveniri și a celor din jur”. Vă așteptăm cu inima deschisă la un dialog despre valoarea jertfei și a muncii. Evenimentul este organizat în parteneriat cu CLARO („Comunitatea Liderilor și Antreprenorilor Români Ortodocși”).

Înscrieri: https://linktr.ee/comunitate.arvuna
sau https://forms.gle/5rNyGVzB7ywNkN136;

Alte detalii: Alina: +40 737 739 560.

Share