Întâlnirea tinerilor din protopopiatul Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, duminică, 30 octombrie 2022, la ceas de seară, a avut loc Întâlnirea tinerilor din protopopiatul Reghin. Evenimentul, inițiat de către părintele protopop Valentin Vârva, are loc în fiecare an la una din bisericile de pe raza municipiului Reghin.

Gazda evenimentului din acest an a fost parohia ,,Sfântul Ioan Botezătorul din Reghin, păstorită de părintele Vasile Gherman. Biserica parohială a fost neîncăpătoare, fiind prezenți tineri din întreg protopopiatul, însoțiți de preoții și dascălii care îi coordonează. Pe lângă aceștia, a fost prezent și avocatul Stelian Doru Cătană, membru în Adunarea Eparhială.

Întâlnirea a debutat cu slujba Vecerniei, urmată de conferința duhovnicească intitulată ,,Ține-ți mintea în iad și nu deznădăjdui”. Invitat special la această întâlnire a fost părintele Petruț Ormenișan, preot al parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alba Iulia, care a susținut conferința și a răspuns întrebărilor adresate de tineri. În cadrul prelegerii, sfinția sa a subliniat importanța rugăciunii și punerea încrederii și nădejdii în Hristos Domnul, și nu în surogatele trecătoare pe care societatea contemporană le oferă tinerilor.

La final, părintele protopop Valentin Vârva a mulțumit atât invitatului, cât și celor prezenți la acest eveniment de suflet. Un gând bun a transmis și părintele inspector Dorin Chiorean, care a felicitat atât cadrele didactice, cât și pe tinerii implicați în frumoasele proiecte derulate în Arhiepiscopia Alba Iuliei.

În încheiere, un moment deosebit a fost reprezentat de interpretarea mai multor pricesne de către trei tinere artiste. Protopopiatul Reghin, ca organizator al evenimentului, a oferit tinerilor prezenți o carte de rugăciuni, ca semn al dragostei pentru jertfa depusă în parohiile de unde provin, dar și ca imbold de a înmulți rugăciunea, atât de necesară în aceste vremuri de cernere. Evenimentul duhovnicesc s-a încheiat cu o agapă oferită de organizatori în curtea bisericii.

 

Pr. Sorin Sîplăcan

Share