Întâlnirea tinerilor ortodocși din Ungheni, protopopiatul Târgu-Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni, 9 mai a.c., a avut loc întâlnirea tinerilor ortodocși din orașul Ungheni. Această activitate s-a desfășurat la inițiativa părintelui Olimpiu Zăhan, protopop al protopopiatului Târgu-Mureș și coordonator al Grupului de Inițiativă pentru Tineret.

Întâlnirea a debutat cu premierea elevei Maria Macarie din clasa a V-a, care, sub îndrumarea doamnei profesoare Sorina Cosma, a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie, desfășurată în Săptămâna Luminată în municipiul Târgu-Mureș. În continuare, tema întâlnirii, „Rugăciunea, mama tuturor virtuților”, a fost tratată cu mult profesionalism de părintele Sebastian Zăhan și de părintele diacon Bogdan Turean, slujitori în orașul Turda.

Gazdele acestei activități au fost: Parohia Ungheni II, păstorită de părintele Iulian Suciu, Școala Gimnazială „Emil Drăgan”, condusă de profesor Andrei Pușcaș, director al instituției, și Primăria Orașului Ungheni, prin domnul primar Victor Prodan. Evenimentul s-a bucurat de prezența cadrelor didactice și a preoților din localitățile învecinate, iar din partea protopopiatului Târgu-Mureș a participat părintele Silviu Jimborean, Inspector pentru Tineret al județului Mureș. La sfârșitul întâlnirii, toți participanții au fost invitați la o agapă, oferită de gazde.

Aceste întâlniri desfășurate la nivelul protopopiatului Târgu-Mureș se încadrează în tematica „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și a „Anului comemorativ al Sfinților isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Preot Horațiu Sita

Share