Întâlniri tematice cu preșcolarii și elevii din parohia Șăulia de Câmpie, în cadrul programului „Școala altfel”

În perioada 27-31 martie 2023, parohia Șăulia de Câmpie, protopopiatul Luduș, păstorită de părintele Emil Bold, a organizat, în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitate, o serie de activități pentru elevii acestei unități de învățământ, desfășurate în cadrul programului „Școala altfel”.

Coordonați de cadrele didactice Petronela Câmpean, Daniela Găinar, Ancuța Oroian (învățământul preșcolar), prof. Minodora Bold (Religie), prof. Dorina Cucuet și prof. Claudia Băcilă, atât preșcolarii, cât și elevii claselor primare și gimnaziale, au fost prezenți la biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, pentru a se primeni sufletește prin Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii.

Apoi, părintele Emil Bold le-a vorbit tinerilor despre folosul Postului Mare în viața creștinului, rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, slujbele din Săptămână Sfintelor Pătimiri și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite. La final, cei mici au fost răsplătiți cu daruri. De asemenea, tot în aceeași perioadă, elevii claselor gimnaziale au vizitat Monumentul Eroilor Români de la Oarba de Mureș, precum și Mănăstirea Recea, unde ghidul le-a vorbit despre istoricul așezământului și viața monahală de aici.

Dorin Grama

Share