La Târgu Mureș, s-a inaugurat primul centru de comunitate terapeutică din România

Pe data de 29 ianuarie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în municipiul Târgu Mureș, ocazie cu care a participat la inaugurarea primului Centru de comunitate terapeutică din România pentru persoanele consumatoare de droguri.

Luni, 29 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Târgu Mureș. De la ora 12.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la inaugurarea primului Centru de comunitate terapeutică din România pentru persoanele consumatoare de droguri. În debutul evenimentului, Arhipăstorul nostru, alături de care s-a aflat părintele protopop Răzvan Șulea, a săvârșit slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial. La finalul ceremoniei, Ierarhul Alba Iuliei a rostit o cuvântare despre importanța deschiderii acestui centru, în contextul creșterii diferitelor feluri de dependențe și boli sufletești în societatea contemporană, pe fondul unei crize spirituale și morale.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroase oficialități centrale și locale, dintre care amintim pe doamna Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, doamna Aneta Matei, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, domnul Horaţiu Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, domnul Ciprian Dobre, prefectul judeţului Mureş, și domnul Horaţiu Suciu, preşedintele Colegiului Medicilor Mureş şi preşedintele Senatului UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş. În alocuțiunile rostite cu acest prilej, a fost reliefată importanța deschiderii acestui centru rezidențial unic în întreaga țară.

Centrul de comunitate terapeutică pentru persoanele consumatoare de droguri, inaugurat la Târgu Mureș, a fost dezvoltat de Asociaţia Social MED și este autorizat să furnizeze servicii pentru tratarea adicțiilor și a comorbidităților acestora. Totodată, specialiștii din cadrul Centrului vor oferi suport psihologic individualizat și confidențialitate maximă. Președinte al Asociației Social MED este doamna Oana Muntean, care și-a exprimat dorința unei colaborări fructuoase între Centrul pe care îl reprezintă și Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Share