Lansarea volumului 3 al lucrării „Leacuri contra evlaviei”

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a fost gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea celui de-al treilea volum al lucrării „Leacuri contra evlaviei”, scrisă de către părintele profesor George Remete.

Marți, 11 octombrie 2022, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit un eveniment cultural deosebit. Începând cu ora 17.00, în Aula „Dumitru Stăniloae”, a avut loc lansarea celui de-al treilea volum al lucrării „Leacuri contra evlaviei”, scrisă de către părintele prof. univ. dr. George Remete. Manifestarea s-a desfășurat în prezența a numeroși studenți teologi, clerici și credincioși din Alba Iulia. Acest eveniment cultural cu totul aparte a fost moderat de către părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Lucrarea a fost prezentată de părintele conf. univ. dr. Lucian Dumitru Colda, titularul catedrei de Patrologie din cadrul universității albaiuliene, care a realizat o amplă incursiune pe baza principalelor idei ale operei. La final, autorul cărții, părintele George Remete, a prezentat etapele apariției acestui volum cu totul inedit, adresând, totodată, mulțumiri tuturor celor care l-au sprijinit pe parcursul editării cărții. De asemenea, au avut loc intervenții și întrebări adresate autorului de către cei prezenți, precum și unele remarci cu privire la volumul de față.

Cel de-al treilea volum al lucrării intitulate „Leacuri contra evlaviei” a apărut anul acesta la Editura Paideia din București, după ce primele două volume ale seriei au văzut lumina tiparului în anul 2018, respectiv 2021. Deși se înscrie ca format seriei „Leacuri contra evlaviei”, volumul de față se remarcă printr-o tratare nouă, care subliniază faptul că falsa evlavie constituie o formă denaturată a credinței. Datorită titlului său provocator, despre lucrarea de față s-ar putea crede că este una neobișnuită, însă abordarea autorului este una originală, iar mesajul teologic este contextualizat și adaptat cerințelor societății actuale.

Share