Lansarea volumului intitulat „Conferințe”, semnat de pr. prof. George Remete

În seara zilei de luni, 4 octombrie, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a fost gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții intitulate „Conferințe”, al cărei autor este părintele profesor George Remete.

Luni, 4 octombrie a.c., în prima zi a noului an universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc lansarea cărții intitulată „Conferințe”, semnată de părintele profesor George Remete. Manifestarea a avut loc începând cu ora 18.00, în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta instituției de învățământ, la eveniment luând parte numeroși părinți profesori, clerici, studenți teologi și credincioși dreptslăvitori din Alba Iulia și împrejurimi.

Lansarea de carte a fost moderată de către decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, care a adresat în debutul întâlnirii un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți. În continuare, lucrarea a fost prezentată de părintele conf. univ. dr. Lucian Dumitru Colda, titularul catedrei de Patrologie din cadrul universității albaiuliene, care a reliefat în discursul său principalele particularități ale operei. Datorită contextului generat de pandemie, evenimentul s-a organizat cu respectarea normelor igienico-sanitare aflate în vigoare.

În ultima parte a evenimentului, autorul cărții, părintele George Remete, a prezentat etapele apariției acestui volum, adresând pe această cale mulțumiri tuturor celor care l-au sprijinit pe parcursul editării cărții. De asemenea, au avut loc câteva intervenții și întrebări adresate autorului din partea celor prezenți, precum și anumite remarci cu privire la cartea de față. Lucrarea intitulată „Conferințe” a apărut în acest an la București, la Editura Paideia, și conține conferințe susținute de către părintele George Remete cu diverse ocazii, dar și dialoguri avute de sfinția sa în diferite împrejurări, convorbiri transcrise ulterior și publicate sub această formă.

Share