Liturghie arhierească la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia

De sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia. La Altarul acestui locaș de cult slujesc preoții Niculae Popescu și Nicolae Ignat.

Vineri, 1 octombrie 2021, în ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia. Începând cu ora 9.00, Chiriarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, tânărul Emil Moldovan a fost hirotonit diacon.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Maica Domnului e cea mai puternică în săvârșirea minunilor, în împărțirea darurilor și în ocrotirea noastră sub sfântul ei acoperământ, acel văl de apărare care protejează întreaga creație. De aceea, este bine ca fiecare dintre noi să îi spună mereu: «Toată nădejde mea spre tine o pun, maica lui Dumnezeu. Păzește-mă sub acoperământul tău»”.

Piatra de temelie a bisericii „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” a fost așezată în anul 1992, urmând ca din anul 2009 să aibă loc oficierea sfintelor slujbe în biserică. În prezent, la altarul acestui locaș de închinare slujesc preoții Niculae Popescu și Nicolae Ignat (consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei).

Share