Liturghie arhierească la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Târgu Mureș,  în a doua zi de Crăciun

Pe data de 26 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Târgu Mureș, cartierul Dâmbu Pietros. În a doua zi de Crăciun, Arhipăstorul nostru a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Marți, 26 decembrie a.c., în a doua zi a Praznicului Crăciunului, când sărbătorim Soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Târgu Mureș, cartierul Dâmbu Pietros. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Nicolae Ludușan, preot al parohiei Târgu Mureș X, părintele Mircea Ungur, păstor al parohiei Târgu Mureș TV, și părintele Cosmin Maftei, preot al credincioșilor parohiei Târgu Mureș TV, sector 2.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți la Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „La această mare sărbătoare, veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos cu profundă adorare concretizată printr-o comportare creștină autentică. Să ne fie limpede că de Crăciun noi nu ne putem bucura decât urmând credința, iubirea, smerenia, iertarea și răbdarea Pruncului divin Care ne spune clar: «Pildă v-am dat vouă. Învățați-vă de la Mine». Trăind neabătut în conformitate cu Evanghelia lui Hristos și imitând modelul Său sublim de virtute, inima noastră devine o iesle sfântă în care Domnul coboară cu harul și cu îndurările Sale și ne face fericiți”.

Share