Pe data de 8 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” de la Rimetea, protopopiatul Aiud, așezământ monahal aflat sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Ana Mircea.
Luni, 8 noiembrie a.c., în ziua prăznuirii Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” de la Rimetea, protopopiatul Aiud. Cu prilejul hramului acestui așezământ călugăresc, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica mănăstirii. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Codrin Crețiu a fost hirotonit diacon.
În cuvântul adresat celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Este minunat să avem parte de protecția nevăzută, dar sigură și prețioasă, a sfinților îngeri, acești heralzi sau mesageri ai cerului. În mod cert, ei se roagă pentru noi și ne stau alături, ne susțin când suntem obosiți, ne mângâie când suntem îndurerați, veghează asupra noastră când ne odihnim și ne trag cu blândețe pe calea pe care Dumnezeu a trasat-o pentru noi. Să-I mulțumim Părintelui ceresc pentru ocrotirea acestor prieteni și gardieni cerești și să ne străduim a trăi pe acest pământ ca niște îngeri în trup. Să facem aceasta bineștiind că fiecare ființă umană este unică și irepetabilă, având menirea de a atinge starea îngerească, precum ne spune Sfântul Vasile cel Mare. Așa ne vom învrednici să înălțăm dimpreună cu îngerii cântare de laudă și de preamărire Dumnezeirii întreit strălucitoare”.
Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” de la Rimetea, situată în Depresiunea Trascăului, între municipiile Aiud și Turda, este un așezământ monahal de maici, înființat ca urmare a dorinței creștinilor dreptslăvitori din împrejurimi. Această vatră monahală a fost întemeiată prin contribuția și sub purtarea de grijă a părintelui Ioan Comăneci. Piatra de temelie a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” a fost așezată la data de 27 septembrie 1998, fiind edificată pe parcursul a șase luni. Locașul de cult prezintă o arhitectură bizantină, fiind construit în formă de „cruce latină”. Catapeteasma a fost executată în Maramureș din lemn de stejar masiv, icoanele fiind pictate de către monahia Gabriela Barbu. Vatra monahală de aici se află sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Ana Mircea și sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Calinic Moise.