Liturghie arhierească în paraclisul Centrului eparhial din Alba Iulia

În cea de-a doua duminică din Postul Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în paraclisul Centrului eparhial din Alba Iulia. În cadrul slujbei, diaconul Andrei Nistor a fost hirotonit preot, iar tânărul Raul Goia a fost hirotonit în treapta de diacon.

În Duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică în care ne este pusă înainte pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în paraclisul Reședinței eparhiale din Alba Iulia. Chiriarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. La momentele rânduite din cadrul slujbei, diaconul Andrei Nistor a fost hirotonit preot pe seama parohiei Archita, protopopiatul Sighișoara, iar tânărul Raul Goia a fost hirotonit diacon.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Omul care Îl uită pe Creatorul său și uită scopul pentru care a fost chemat, nu are nicio linie directoare, asemănându-se cu animalele care pier. Omul care Îl ignoră pe Dumnezeu construiește înafara scopului său final, nu pe stâncă, ci pe nisip. În felul acesta, rămâne fără Dumnezeu. Or, fără El, nu există nici speranță, nici viitor, nici bucurie, nici mântuire veșnică. Numai Dumnezeu ne oferă tărie în lupta vieții, iar la sfârșit ne va dărui o bogăție, o răsplată, care nu va pieri niciodată”.

 

Share