Liturghie arhierească în parohia Bobohalma, protopopiatul Târnăveni

Duminică, 11 aprilie 2021, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Bobohalma, protopopiatul Târnăveni, comunitate păstorită de către părintele Marius Filip. Înconjurat de un sobor de clerici, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfânta Treime” din localitate.

În Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști, numită „a Sfântului Ioan Scărarul”, zi în care au fost citite pericopele evanghelice care prezintă vindecarea fiului lunatic și Fericirile, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Bobohalma, protopopiatul Târnăveni. Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfânta Treime” din localitate. La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în ogorul Bisericii, părintele paroh Marius Filip a fost hirotesit iconom.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Răul pe care-l facem, Dumnezeu ni-l poate ierta, însă rămâne neiertat binele pe care-l puteam face, dar nu l-am făcut. Sfântul Apostol Iacob zice: «Cel ce știe să facă binele și nu-l face, păcat are». În jurul nostru este mult rău, poluare, foamete, schimbări climatice, conflicte de tot felul, epidemii și catastrofe naturale. Toate acestea degradează viața omenirii. Singurul remediu pentru vindecarea relelor de pe pământ este alipirea de Hristos Care zice: «Eu sunt păstorul cel bun. Eu am venit în lume ca oile Mele viață să aibă și din belșug s-o aibă»”.

Localitatea Bobohalma este situată între dealurile dintre Mureş şi Târnava Mică, la nord-vestul municipiului Târnăveni, de care aparține din punct de vedere administrativ. Biserica parohială, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost edificată din piatră și cărămidă între anii 1860-1894, pe locul unui vechi locaș din lemn. Între anii 1991-1993, biserica a fost îmbrăcată în haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica fresco de către pictorul Alexandru Mateiaș din București. Noul locaș de închinare a fost sfințit la data de 2 octombrie 1994 de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, pe atunci Episcop al Alba Iuliei, în timpul slujirii preotului Dionisie Chiș.

Share