Liturghie arhierească în parohia Bucium Poieni, protopopiatul Câmpeni

Pe data de 2 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la biserica „Înălțarea Domnului” din parohia Bucium Poieni, protopopiatul Câmpeni. Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a V-a după slăvitul Praznic al Învierii Mântuitorului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Bucium Poieni, protopopiatul Câmpeni. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Înălțarea Domnului” din localitate. Slujirea arhierească din această zi a marcat împlinirea a trei secole de la zidirea locașului de cult.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Când Iisus Hristos vine în inimile noastre, El aduce cu Sine apa vieții și toate splendorile veșniciei fericite. Dacă bem din aceată apă, adică din harul sfințitor și din cuvântul evanghelic, avem satisfacții imediate. Totodată, putem avea asigurarea că într-o zi Domnul va veni și ne va lua pe noi într-o țară minunată, unde nu sunt riduri, nici căruntețe, unde nu vom îmbătrâni niciodată. Aceasta este țara tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte, despre care vorbesc basmele noastre românești bazate pe adevărul Evangheliei”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru osteneala și râvna apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Horațiu Botar, preot al parohiei Bucium Poieni începând cu luna august a anului 2017, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, binefăcătorii și ostenitorii care au contribuit la împodobirea și înfrumusețarea străvechiului locaș de rugăciune au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Înălțarea Domnului” din localitatea Bucium Poieni a fost edificată în anul 1724. În trecut, în vecinătatea locașului de închinare, a funcționat o școală confesională în cadrul căreia tinerii din comunitate participau la diferite cursuri pregătitoare sub coordonarea preotului paroh. Locașul de cult, ridicat în timpul stăpânirii habsburgice, a suferit de-a lungul timpului numeroase lucrări de reabilitare și înfrumusețare, toate acestea fiind realizate cu sprijinul deosebit al bunilor credincioși.

Share