Liturghie arhierească în parohia Platoul Romanilor

În data de 17 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a liturghisit în parohia Platoul Romanilor din Cetatea Marii Uniri. La momentul rânduit din cadrul slujbei, diaconul Andrei Motora a fost hirotonit preot.

Vineri, 17 septembrie 2021, în ziua pomenirii Sfintei Muceniţe Sofia şi a fiicelor ei: Pistis, Elpis şi Agapis, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia  Platoul Romanilor din Alba Iulia. Începând cu ora 8.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Marii Uniri. La altarul acestui locaș slujesc preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, diaconul Andrei Motora a fost hirotonit preot pe seama parohiei Poiana Ampoiului, protopopiatul Alba Iulia.

Parohia „Platoul Romanilor” din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, piatra de temelie a noului locaș de cult a fost așezată la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului.

Share