Liturghie arhierească în parohia Platoul Romanilor

În data de 19 ianuarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a liturghisit în parohia Platoul Romanilor din Cetatea Marii Uniri. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Constantin Rohan a fost hirotonit diacon.

Vineri, 19 ianuarie 2023, când Biserica noastră face pomenirea Sfinților Cuvioși Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia albaiuliană Platoul Romanilor, comunitate păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean. Începând cu ora 8.00, Arhipăstorul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Constantin Rohan a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990. Târnosirea locașului de închinare a avut loc pe 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului. În perioada anilor 2017-2019, au fost executate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a bisericii. Locașul de cult a fost resfințit la data de 15 decembrie 2019, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii.

Share