Liturghie arhierească în parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin

Pe data de 27 august a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în parohia Șerbeni. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate.

Sâmbătă, 27 august 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin. Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. Slujirea arhierească din această zi a marcat, totodată, împlinirea a 20 de ani de la târnosirea bisericii parohiale.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarul Alba Iuliei a spus: „Inima lui Dumnezeu este infinit mai bună și mai iubitoare decât a celui mai bun dintre părinții omenești. Prin gura Profetului Isaia, Domnul ne spune: «După cum mama își mângâie pe fiul ei, și Eu vă voi mângâia pe voi». Biserica este familia lui Dumnezeu, unde găsim o comuniune care ne scoate din izolare, din singurătate. Acolo, în ambianța ei sacramentală, suntem bineprimiți. Acolo se actualizează «da»-ul spus de către Dumnezeu existenței noastre. În Biserică găsim acea mângâiere a Tatălui ceresc de care nu ne putem lipsi ca fii preaiubiți ai Săi”.

După celebrarea Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a săvârșit slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate, ridicată în decursul ultimilor cinci ani. Cu acest prilej, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea noului edificiu au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Apoi, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la inaugurarea căminului cultural din Șerbeni. De asemenea, tot în aceeași zi, Înaltpreasfinția Sa a poposit în filia Căcuciu. Pe această cale, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de sfințire a două troițe ridicate în proximitatea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Share