Liturghie arhierească în prima zi a Anului Nou, la Catedrala Reîntregirii

1 Ianuarie 2021

Vineri, 1 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură.

În prima zi a Anului Nou, de Praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Viața aceasta este deșartă, încât noi trebuie să ne pregătim pașaportul pentru cealaltă viață care este eternă. Noi nu suntem aici să petrecem bine, ci să dăm examene duhovnicești pentru a trece în cealaltă viață, unde ne așteaptă casa Tatălui cea cu multe locașuri. Scopul nostru este să ne pregătim bine, pentru ca atunci când vom fi chemați, să plecăm cu conștiința curată și să zburăm lângă Dumnezeu. Pentru a reuși să facem aceste lucruri, e bine să ascultăm îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice: «Luați bine seama cum umblați, nu ca niște neînțelepți, ci precum cei înțelepți, răscumpărând vremea, căci zilele sunt rele. Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia lui Dumnezeu»”.

 

Share