Lucrările Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenților Teologi au ajuns la final

Vineri, 25 octombrie a.c., s-au încheiat lucrările Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenților Teologi (ediția a VIII-a), desfășurate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, în Aula „Simion Ștefan”, a avut loc cea de-a doua secțiune de comunicări științifice a studenților teologi. Sesiunea a fost moderată de către pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei și titularul catedrei de Teologie Morală, și de către arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă.

În cadrul manifestării, au prezentat referate nouă studenți care provin de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgoviște și Alba Iulia. Apoi, părintele Oliviu Botoi a susținut prelegerea intitulată „Noțiuni de metogologie privind studiul Teologiei Ortodoxe, în viziunea profesorului Jean-Claude Larchet”. La final, părintele arhid. Răzvan Brudiu a moderat sesiunea specială dedicată dezbaterilor, fiind oferite răspunsuri și concluzii pe marginea tuturor întrebărilor adresate de studenții participanți.

Sesiunea de Comunicări Științifice a Studenților Teologi (SCSST 2024), programată în perioada 24-25 octombrie, la Alba Iulia, s-a desfășurat sub genericul „Pastorație clinică & știința medicinei duhovnicești”, încadrându-se în programul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. Evenimentul științific și duhovnicesc a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Pe parcursul celor două zile în care au fost prezenți în Cetatea Marii Uniri, participanții, dimpreună cu tinerii albaiulieni, au îngemănat preocuparea intelectuală cu rugăciunea și activitățile duhovnicești. În după-amiaza zilei de joi, 24 octombrie, studenții teologi au efectuat un itinerariu la două vetre monahale din județul Alba: Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud și Mănăstirea „Sfânta Cruce” de la Aiud. La Găbud, părintele Gheorghe Sas, egumenul așezământului, le-a adresat tinerilor teologi un cuvânt de zidire sufletească. De asemenea, vineri, 25 octombrie, după încheierea sesiunii de comunicări științifice, participanții au vizitat obiectivele religioase și culturale din vechiul Bălgrad. Cu acest prilej, sutenții teologi au poposit și la biserica „Arca lui Noe”, unde au fost primiți cu multă bucurie de părintele prof. univ. dr. Jan Nicolae.

Share