Joi, 19 decembrie 2024, în săptămâna premergătoare sărbătorii Crăciunului, membrii ASCOR Alba Iulia și elevii Grupului vocal „Serenitas” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au transmis bucuria Nașterii Domnului în municipiile Alba Iulia și Sibiu. Organizați în cadrul unui singur ansamblu coral, tinerii albaiulieni, coordonați de părintele arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu și de părintele prof. drd. Marius Cioara, au vestit miracolul Nașterii Mântuitorului prin minunatele colinde tradiționale interpretate cu entuziasm și bucurie duhovnicească.
De dimineață, începând cu ora 9.00, elevii și studenții din Cetatea Marii Uniri au fost prezenți la Centrul eparhial din Alba Iulia. Aici, tinerii ascoriști și membrii Grupului vocal „Serenitas” au fost primiți cu multă bucurie de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, prilej cu care au transmis bucuria Nașterii Domnului prin colindul tradițional. Ierarhul Alba Iuliei a apreciat prestația artistică a tinerilor colindători, iar la final le-a oferit daruri. Apoi, elevii și studenții albaiulieni au transmis vestea Nașterii Mântuitorului la Palatul Apor din incinta Universității „1 Decembrie 1918”.
În a doua parte a zilei, membrii ASCOR Alba Iulia și elevii Grupului vocal „Serenitas” au fost prezenți în municipiul Sibiu. Tinerii colindători au poposit întru început la Reședința mitropolitană, unde au fost întâmpinați cu multă bucurie de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Oaspeții albaiulieni au interpretat un buchet de colinde tradiționale, fiind felicitați de către Chiriarhul Sibiului pentru rafinamentul artistic dovedit prin momentul muzical susținut cu abnegație și dăruire. La final, Părintele Mitropolit le-a oferit daruri tuturor celor prezenți.
Un moment cu totul special a fost reprezentat de vizitarea Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Tinerii albaiulieni au avut parte de un tur ghidat în incinta Palatului Brukenthal, admirând cu această ocazie piesele expoziționale care alcătuiesc „moștenirea șaguniană”. Elevii și studenții din orașul Marii Uniri au susținut apoi un recital de colinde, atât în incinta muzeului, cât și în curtea complexului. În ultima parte a zilei, tinerii colindători, însoțiți de părintele arhid. Răzvan Brudiu și de părintele Marius Cioara, au vizitat Târgul de Crăciun amenajat în Piața Mare. Un sprijin deosebit în organizarea acestui itinerariu a fost oferit de reprezentanții Universității „1 Decembrie 1918”, care au asigurat transportul tinerilor albaiulieni în municipiul Sibiu.
Foto credit: Mitropolia Ardealului; Daniel Farcașiu; Samuel Popa