Micii enoriași de la Grădinița „Manpel” (Târgu-Mureș) au participat la Liturghia Darurilor mai înainte-sfințite, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiu

Miercuri, 13 aprilie, copilașii din grupa mijlocie de la Grădinița „Manpel” din Târgu-Mureș au participat la Liturghia Darurilor mai înainte-sfințite, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Târgu-Mureș I. Vizita celor mai tineri creștini a fost inclusă în șirul activităților cu tematică pascală pe care educatoarele le-au desfășurat în această săptămână, pentru ca cei mici să înțeleagă importanța slăvitului Praznic al Învierii Domnului, precum și a pregătirii noastre pentru această sărbătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii, copiii de confesiune ortodoxă ai căror părinți și-au dat acordul au primit Sfânta Împărtășanie, iar la final părintele paroh Claudiu Nicoară le-a spus o poveste creștină despre rugăciune, prin care au înțeles cum răspunde Dumnezeu cererilor fiecăruia. De asemenea, părintele Claudiu le-a adresat felicitări doamnelor educatoare pentru această inițiativă de a-și aduce învățăceii în Sfânta biserică, încurajându-le în activitatea lor: „Îl rog pe Bunul Dumnezeu să dea înțelepciune și pricepe educatoarelor ca să aibă grijă de copii atunci când noi, părinții, nu suntem cu ei”. După ce i-a miruit, preotul paroh le-a dăruit micilor oaspeți câte o metanieră și o iconiță cu Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei.

Apoi, tinerii învățăcei au vizitat prima unitate de învățământ românească din Târgu-Mureș, situată în curtea bisericii de piatră, unde funcționează în prezent școala parohială. În sala de clasă, copilașii s-au așezat în bănci și au fost răsplătiți cu dulciuri, după care au petrecut câteva minute la joacă în camera destinată celor de vârsta lor.

Părintele Claudiu Nicoară le-a mulțumit educatoarelor și conducerii grădiniței pentru deschiderea porților colaborării cu Biserica, arătând că tensiunea vremurilor tulburi pe care le străbatem nu poate fi alinată decât printr-o pregătire a viitorilor adulți, deopotrivă duhovnicească și intelectuală. În mod cert, educația primită în grădinițe și școli trebuie îmbinată cu ceea ce Biserica sădește în inimile celor mici, astfel încât orice vor întâmpina în viitor, acțiunile lor să fie rodul acestei conlucrări.

Share