Moment de rugăciune pentru beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, în paraclisul cu hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din incinta Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru beneficiarii centrului. Soborul preoților slujitori a fost alcătuit din păstorii sufletești ai comunităților din comuna Galda de Jos: Eugen Ciufudean (parohia Galda de Jos), Liviu Stoica (parohia Oiejdea), Marius Cioara (parohia Cetea), Alexandru Rusu (parohia Galda de Sus) și Andrei Bitanu (parohia Benic). Momentul de rugăciune din ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim a adus bucurie și mângâiere pentru beneficiarii așezământului, dar și pentru cei care se ocupă zi de zi de îngrijirea acestora.

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos dispune de un spaţiu special amenajat, unde se desfăşoară slujbele religioase şi consilierea pastorală pentru beneficiarii așezământului. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintele Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, cu sprijinul conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia copilului Alba, în anul 2012 s-au început lucrările de amenajare şi reabilitare a acestei încăperi din clădirea veche a castelului, de către preotul paroh din acea vreme, Benone Scrob. Lucrările au fost continuate şi finalizate de subsemnatul, preotul Andrei Bitanu, reușind, cu ajutorul binefăcătorilor, să construim un iconostas și să înzestrăm paraclisul cu toate cele necesare desfăşurării în bune condiţii a slujbelor religioase.

În data de 30 iulie 2015, Părintele Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a paraclisului și, în cuvântul rostit cu acest prilej, a subliniat responsabilitatea la care sunt chemați ostenitorii acestui așezământ: „Locașul de rugăciune din incinta Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică este un loc special, în care Hristos coboară în focul suferinței umane. Aici, mai mult ca în alte părți, credința și suferința sunt la ele acasă, responsabilitatea noastră pentru cei suferinzi fiind mare, după modelul și îndemnul repetat al Mântuitorului Iisus Hristos”.

Preot Andrei Bitanu

Share