Museikon va găzdui o nouă expoziție organizată de studenții albaiulieni ai secției de Artă sacră

În data de 30 ianuarie a.c., studenții secției de Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia organizează cea de-a cincea ediție a expoziției Mozaikon, aceasta fiind deschisă spre vizitare în perioada 30 ianuarie – 24 aprilie.

Duminică, 30 ianuarie 2022, cu prilejul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, se va desfășura la Museikon, începând cu ora 16.00, cea de-a cincea ediție a expoziției Mozaikon a studenților secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Ediția din acest an îl va avea ca invitat special pe domnul academician Marius Porumb. Coordonatorii acestui deosebit eveniment cultural sunt: lect. univ. dr. Sorin Albu, lect. univ. dr. Teodora Roșca, lect. univ. dr. Cătălin Băluț. Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 30 ianuarie - 24 aprilie.

Lucrările vernisate sunt executate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Totodată, se încearcă obținerea din partea tinerilor a entuziasmului și a participării lor sincere la dezvoltarea și promovarea acestei specializări. Specializarea Artă sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia este unică în țară, fiind înființată recent, în toamna anului 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

Share