O nouă acțiune de donare de sânge a clericilor și credincioșilor din protopopiatul Alba Iulia

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, situat în incinta Spitalului Județean de Urgenţă Alba Iulia, a găzduit, joi, 8 iulie 2021, acțiunea de donare de sânge organizată de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Alba și Societatea Femeilor Ortodoxe, în cadrul campaniei „Salvează viața, donează sânge!”, inițiată de Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Încă de la primele ore al dimineții, un frumos număr de preoți și enoriași din parohiile albaiuliene s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, răspunzând chemării lui Hristos de a sluji unii altora prin iubire (cf. Galateni 3, 13). Din numărul total al celor prezenți astăzi pentru donare, în cadrul acțiunii, 47 de persoane au fost eligibile pentru donarea de sânge și componente sanguine.

Campania „Salvează viața, donează sânge!”, derulată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a ajuns în cel de-al patrulea an de desfășurare, reușind să mobilizeze anual, un număr de aproximativ 1000 de persoane, preoți și enoriași, Biserica fiind instituția cu cea mai mare contribuție adusă la sporirea numărului donatorilor de sânge.

Mulţumim donatorilor de sânge care într-un gest voluntar, altruist și salutar au ales să sprijine această campanie, aducând speranță și bucurie celor care se află în neputințe trupești și necesită transfuzii sanguine. Acțiunea de donare a dat urmare apelului disperat al Centrului de Transfuzie Sanguină Alba care se confruntă cu imposibilitatea de a livra cantitatea necesară de sânge și componente sanguine, spitalelor și pacienților acestora, invitația de donare rămânând deschisă, iar îndemnul nostru neschimbat: „Salvează viața, donează sânge!”.

 

Tabita Botoi
Coordonator Biroul pentru Viață

Share