O nouă acţiune de donare de sânge desfășurată în protopopiatul Sebeș

La începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, un număr de peste 40 de preoți și credincioși din protopopiatul Sebeș au desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge, venind astfel în sprijinul celor aflați în nevoi.

Joi, 4 august 2022, peste 40 de clerici și credincioși din protopopiatul Sebeș au desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge. Cu dorința de a veni în sprijinul celor aflați în nevoi, donatorii au fost prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia încă de la ora 7.30. Prin acest gest, preoții și credincioșii din parohiile aparținătoare protoieriei Sebeș au răspuns cu bucurie apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba – aflat sub coordonarea doamnei director dr. Ana Savu –, alăturându-se astfel celorlalți donatori din cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei.

Participanții la acțiune au fost însoțiți și coordonați de către părintele protopop Ionel Arsu: „Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, am încercat și în acest Post al Adormirii Maicii Domnului să venim în sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia prin acțiunea de donare pe care am organizat-o la nivelul protopopiatului Sebeș. A devenit deja o tradiție ca în Postul Sfintelor Paști, al Adormirii Maicii Domnului și al Nașterii Mântuitorului să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de sânge”.

De asemenea, părintele Ionel Arsu și-a exprimat recunoștința față de donatorii prezenți, îndemnându-i pe toți să se alăture acțiunilor de donare de sânge derulate în cuprinsul Eparhiei: Ne bucură faptul că un număr mare de preoți și credincioși au răspuns inițiativei protoieriei în acest sens. Prin aceasta, dorim să creăm o deprindere pentru donatorii fideli și, în același timp, să îi determinăm și pe ceilalți credincioși să ni se alăture. Nădăjduim ca această acțiune să fie de folos și Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să răsplătească fiecăruia jertfa și osteneala pentru binele aproapelui”.

Share