O nouă apariție editorială – ISSTA 2021

Lucrările susținute în cadrul Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA) din anul 2021 au fost publicate la Editura Reîntregirea.

La Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au apărut recent două volume cuprinzând comunicările științifice susținute în cadrul Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA) din anul 2021. Cele două volume ISSTA se înscriu în tematica anului 2021, declarat de Patriarhia Română ca An omagial al pastorației românilor din afara României. Acestea au apărut sub genericul „Pastorație și misiune în diaspora”. 

Începând cu anul 2002, la Alba Iulia s-au desfășurat anual simpozioane cu tematici diversificate, care au răspuns unor provocări de actualitate din societatea contemporană și au abordat subiecte relevante din planul-cadru al Anului omagial și al Anului comemorativ, stabilite de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Așadar, prelegerile simpozionului și textele tipărite în cele două volume vor genera în viitor, inevitabil, noi analize, reflecții și perspective, care vor dinamiza lucrarea pastoral-misionară a Bisericii și a teologiei actuale.

Share