O nouă conferință duhovnicească organizată de ASCOR Alba Iulia în Postul Mare

Părintele Constantin Jinga, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (Universitatea de Vest din Timișoara), a fost invitatul celei de-a doua conferințe organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia, în acest Post al Sfintelor Paști.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Sfintelor Paști din acest an, ASCOR Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei și Radio Reîntregirea, organizează o serie de conferințe duhovnicești în mediul online. Întâlnirea din săptămâna aceasta s-a desfășurat joi, 31 martie 2022, avându-l ca invitat special pe părintele Constantin Jinga, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (Universitatea de Vest din Timișoara).

Sfinția sa a susținut prelegerea intitulată „Sfânta Scriptură. Oare ar fi bine să o mai și citim?”, aceasta fiind transmisă în direct pe paginile oficiale de Facebook ale organizatorilor. Evenimentul a fost moderat de părintele arhidiacon Răzvan Brudiu, coordonatorul tinerilor ascoriști din orașul Marii Uniri, și s-a bucurat de audiența a sute de studenți teologi și credincioși, care îndrăgesc activitățile organizate de ASCOR Alba Iulia. În ultima parte a evenimentului, invitatul special a răspuns întrebărilor sosite din partea urmăritorilor.

În cadrul prelegerii susținute, părintele conf. univ. dr. Constantin Jinga a evidențiat importanța cercetării Sfintei Scripturi: „Biblia reprezintă busola noastră duhovnicească. Necunoscând-o, devenim victime derutate ale opiniilor, ispitelor, atracțiilor și fricilor acestei lumi. În Evanghelia după Ioan, capitolul 5, versetul 39, suntem îndemnați să cercetăm Sfânta Scriptură, bineștiind că Biblia mărturisește despre Mântuitorul, Cuvântul lui Dumnezeu întrupat. Astfel, Sfânta Scriptură constituie un izvor al vieții veșnice. În schimb, dacă ne privăm de Biblie, ne vom afla într-o stare ambiguă, în care nu vom putea fi capabili să ne lucrăm pocăința și, implicit, nu vom putea să trăim starea de har pe care Dumnezeu ne-o încredințează încă din momentul în care ne naștem «din apă și din Duh». În acest fel, trebuie să înțelegem că așezarea noastră în Biserică devine lucrătoare în măsura cunoașterii Sfintei Scripturi”.

Share