O nouă ediție a Școlii de Vară derulată în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Dâmbu, protopopiatul Luduș, s-a desfășurat, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2021), cea de-a treia ediție a Școlii de Vară, sub genericul Copilărie binecuvântată într-o vacanță minunată”.

Acțiunea a fost organizată de către părintele paroh Bogdan Horea Chirilă, dimpreună cu cadre didactice și voluntari din localitate și împrejurimi. Activitatea a reunit un număr de 40 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, care s-au bucurat de un program complex în care munca s-a împletit cu jocul și rugăciunea, într-un cadru primitor și armonios.

Activitățile au cuprins ateliere de creație: pictură pe sticlă, dezbateri pe teme religioase și de cultură generală, vizionare de filme, concursuri sportive și de perspicacitate, excursie gratuită la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de la Cipăieni și la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud, cu un popas și în Parcul Tineretului din Luduș. După încheierea programului, în fiecare seară, elevii au participat la slujba Paraclisul Maicii Domnului, unde au preamărit cu multă evlavie și pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Școala de Vară s-a dovedit a fi un real succes, elevii exprimându-și dorința de a participa cât mai des la acest gen de activități. Duminică, 15 august, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, devotamentul tinerilor a fost răsplătit cu diplome și rechizite școlare, fiind încununat prin Împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului.

 

Pr. Bogdan Horea Chirilă

Share